Mar 2, 2011

Eeee rinduuu :D

Dah lama tak update bloggie. Tiga harii? Lamanya ! Sinisini nak peluk *dakap lappy. Haiih semenjak dua menjak tiga menjak aku kerja ni, badan pun dah sakit sakit. Aku kerja apa? ehh kan dah ada entry kat bawah bawah ni? Well interview katanya jadi English kan? Hmph now Pendidikan Moral, Computer, Early Science semualah aku hambik. Tamakkan? Okay first day berlalu dengan kisah beginii.

Eduwis ni ada 2 bangunan besar, satu untuk nursery, satu untuk tadika sahaja. So pagipagi tu trainer ajarlah aku jadi penyambut tetamu kehormat pelajar dalam lingkungan 2-6 tahun tu. Bukak kan kereta bhaii =,= So belajar/nyanyi/nari semua 12 tga hari time mandi mereka. Aku dha pucat sebab time the boys semua tanpa segan silunya bertelanjang boolat. iyaiya mereka kanakkanak tapi hm aku yang tak ada siblings lelaki ni macam serba salah tengok ituuuuuuuuuuuu. Okay kau paham kau diam eh?

Setelah itu, dah sejuk sejuk mandi syiookk, si kanakkanak ini akan pergi ambil toto mereka bentangkan dan tidurr. Dalam bilik yang serba aircond dan aku yang kepingin rindukan tilam di rumah, rasa mengantuk tercipta time tepuktepuk bontot dorang kasi tidurr. 3.30 dorang bangun dan piano lesson yadayadayada pukul 5.30 aku balik. Opps lupa nak habaq, Eduwis tu ramai cinaa. Ada 3-4 jelah malay. So memang aku bakal pndai cakap cina nanti. Then time nak balik budak kacak ni masuk tadika dan aku terpana



Mak aih bulu mata nak pinjam? Ngee. Nama dia Raja Zariff jadah tah. Dia tahu dia handsome sebab tu taknak layan aku. Ee kejam kan? Oh budak ni first day dia kat sini, so melalak ya Rabbi. Sikit shishi ke sheshe tah. aku angguk jelah then bila dia rentap baju aku macam dah kurang sabar. Nasib lah ada jejeka 5 tahun ni cakap," Teacher, she said she want to kencingg" teruss aku pecut masuk toilet.


Dia taknak lepas dari dukung sebab itu nangis
Jumpa camera reda sikit. Tarak guna
Ni Jojo, dialah translater aku yang tak berbayar
Kerja dekat Eduwis buat aku fikir yang tak senang sebenarnya mengajar tapi bersyukur jugak seems aku ni anak lastt kan so macam ada experience lah handle those kids. Kat sini jugak aku kena stayback after class untuk buat planning for the next day supaya tak menggelabah depan budak budak tu nanti. Sebab pembelajaran ada guna PC and tentunya lagu.

Untuk subject Moral. Aku kena pi testing teka teki dia dulu

Lagu untuk English class. Seronok depa tu tadi
Oh sekian saya melaporkan :) Nanti ada masa aku update lagii. Tak sabaq nak cerita pasal choc yang bakal tibaaa !

5 comments:

Please leave a feedback, any kind of!